Velőscsont a fiatalosságért
A velőscsont igazi különlegesség, amely nemcsak gazdag, krémes ízével hódít, hanem tele van tápanyagokkal is! Lássuk is mi mindent tudhatunk róla. 🌟

Egy kis történelem 📜
A marha lábszárcsontjának belsejében található velő egy igazi reformkori klasszikus, ami a századfordulós pesti gasztrokultúra egyik ikonikus szereplője volt. Ekkoriban a húslevesben főtt csontot szeletekre vágva, előételként tálalták a vendégek számára, és mindenki a maga kedvére fűszerezhette meg.
Azonban nem csupán gasztronómia értékei miatt érdemes fogyasztanunk ezt a talán megosztó ételt.
A velő jótékony egészségügyi hatásai 🌿
A velő telis-tele van kollagénnel, mely szervezetünk működéséhez elengedhetetlen, a mozgásszervi problémákkal küzdők számára pedig egyenesen kötelező is lehet. Megvédi a testünkben található csontok szerkezetét, véd a csontritkulással és a porcproblémákkal szemben. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy mozgásban tart minket és segít, hogy olajozottan működjön a szervezetünk az évek előrehaladtával is.
Sőt ez a nagyszerű anyag megfelelő mennyiségben fogyasztva bizony a szemünk világát is védi, hiszen segíthet a fókuszáló képesség megtartásában, és az egyre többeket érintő makuladegeneráció megelőzésében is nagy szerepe lehet.
Velőscsont A ZAZIE-ban, kicsit másképp 😋
A MICHELIN Guide 2024-es ajánlását is kivívó éttermünkben most séfünk, Bíró Dani tálalásában kóstolhatsz bele Te is ebbe a klasszikus fogásba, amit a barnavajas pirítós mellé kínált házi almakompót frissít fel, hogy igazodjon napjaink ízléséhez.
Foglalj asztalt és próbáld ki a Velőscsontot!
