A lenyűgöző eper és minden, ami mögötte van
A mindannyiunk által ismert és szeretett, zamatosan édes ízű eper Kelet-Ázsiából származik, de feltételezhetően a vadon élő epret (szamócát) már az ősember is gyűjtötte, fogyasztotta. A napjainkban leggyakrabban fogyasztott fajtáját kb. 300 éve termesztik a világon.
🍓 Az eper termése nem a virág kocsányának megvastagodott csúcsa, hanem az abban található apró magok, így a botanikusok szerint nem is helyes a húsos piros részt gyümölcsnek nevezni.
De ez mit sem von le értékéből! ✨
Az eper ugyanis nem csupán egy igazán ízletes és finom gyümölcs, de kifejezetten egészséges is, amiről talán kevesebb szó esik.
Tudtad, hogy nagy mennyiségben tartalmaz például egészségvédő antioxidánsokat? Ezek pedig nagyon fontos szerepet játszanak szervezetünk védekezőképességének megfelelő működésében.
🌿 A benne levő gyulladáscsökkentő anyagoknak is köszönhetően hasznos társ lehet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, a vércukorszint szabályozása és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulási kockázatának csökkentésében is
De ez még mindig nem minden, hiszen nagyszerű vitaminforrás. Sőt mi több, a gyümölcsök között bizony az eper tartalmazza a legtöbb C-vitamint! De ez az egyik legjobb mangán forrás is. 💊
És szinte természetes, hogy a jó idő beköszöntével a MICHELIN ajánlást kapott ZAZIE megújult étlapján is megtalálhatod.
Ezúttal vendégeink egyik kedvenc előételében kap kiemelt szerepet és varázsolja igazán feledhetetlenné Kacsamáj Duónkat!
👉🏼 Foglalj asztalt és kóstolj bele Te is:
