Hagyomány és ízek találkozása
A Hortobágyi palacsinta nemcsak egy ikonikus magyar étel, hanem a hagyomány és ízek tökéletes találkozása. A MICHELIN Guide 2024-es ajánlását elnyerő ZAZIE-ban azonban Bíró Dani új szintre emeli ezt a klasszikust! 🥞
De azt vajon tudtad-e, hogy ez a mára már klasszikussá vált étel valójában nem a Hortobágyról származik? Sőt még csak nem is kell olyan messzire utaznunk az időben, ha az eredetét szeretnénk kutatni, hiszen valójában az 1958-as brüsszeli világkiállításra találta ki egy magyar szakács. A neve pedig pusztán csak egy egyszerű marketingfogás okán lett hortobágyi.
Az eredeti recept szerint összevágott borjúpörkölt volt a tölteléke. Jellegzetes íze és könnyen elsajátítható receptje okán pedig hamar népszerűvé vált.
Ezen étel kapcsán is elmondható, hogy ahány ház, annyi szokás, legyen szó akár a fűszerezésről, akár magáról a töltelék alapanyagáról, hiszen sokan nem az eredeti borjúhússal, hanem sertés-vagy csirkepörkölt felhasználásával készítik (de még húsmentes, gombás verziója is létezik).
Séfünk, Bíró Dani most modern köntösbe öltöztette ezt a sokak által kedvelt, ízletes előételt!
Kápia frissítővel tálalja és csirke töpörtyűvel csavar rajta még egyet, hogy vendégeinknek a lehető legnagyszerűbb élményben legyen része. Ugye izgalmasan hangzik? Akkor nincs is más hátra, mint a kóstolás! Foglalj asztalt már ma!
