Cékla, az étlapom finom egészségfelelőse
A céklára nagyon sokan csak savanyúságként gondolnak, pedig igazán változatosan is el lehet készíteni, és még a testünk is hálás lesz érte. A céklában ugyanis nagy mennyiségben találhatóak értékes vitaminok és ásványi anyagok, valamint antioxidánsok, főleg kálium, magnézium, vas, A-, C- és B6-vitamin. A cékla jót tesz a vérkeringésünknek, pozitív hatással van idegrendszerünk egészségére, rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük az esélyét különböző típusú demenciáknak.
A cékla fitokemikáliákat, illetve antioxidánsokat is tartalmaz így segítheti a szervezet daganatok elleni küzdelmét, segíthet lelassítani a tumorok növekedésének ütemét. Fogyasztása hathatós segítség lehet a méregtelenítésben, gyulladáscsökkentésben és bőrünk egészségének megőrzésében. Természetesen nagyon finom is, főleg, ha Bíró Dani készíti el. A Sült Cékla, kecskesajttal és bazsalikommal az étlapom egyik büszkesége.
